Preview

Genetics and breeding of animals

Advanced search

BUN of blood and the urea of milk in cows with milk production over 9500 kg of milk

Abstract

The problem of rational forage protein use along with protein metabolism in highly productive cows is quite relevant It is recommended to use a zootechnical, clinical and biochemical methods to monitor the full feeding of highly productive cows. The urea was studied in blood and milk in stages of lactation and dry period in order to aid in monitoring the usefulness of feeding cows with efficiency of more than 9500 kg of milk. There is conduct the biochemical analysis of blood which is characterize the state of metabolic processes in the body of high productive dairy cows by stage of lactation at feeding their of adaptive feed rations in the conditions of industrial milk production technology. In field environment specialists by checking urea nitrogen in blood and milk can make diet balanced and economically efficient and ecologically safe. On the basis of conducted research it is possible to make conclusion that auxiliary mean of control for feeding adequacy is to determine content of urea in milk and blood of highly productive cows. This would reduce protein consumption, nitrogen content in cow manure, demand for application of costly measures in equipment of manure removal and animal management. There is develop a system of adaptive feed rations for high yielding cows with a view to the implementation of established high genetic potential of milk production, the health of highly productive cows and good reproductive abilities. Optimization of feeding techniques of highly productive cows will reduce negative impact of chemically active nitrogen on environment during commercial production of milk. There is calculate the correlations between parameters of blood and milk.

About the Authors

L. V. Romanenko
Russian research institute of farm animal genetics and breeding - branch of the L.K. Ernst Federal science center for animal husbandry
Russian Federation


V. I. Volgin
Russian research institute of farm animal genetics and breeding - branch of the L.K. Ernst Federal science center for animal husbandry
Russian Federation


Z. L. Fedorova
Russian research institute of farm animal genetics and breeding - branch of the L.K. Ernst Federal science center for animal husbandry
Russian Federation


E. A. Korochkina
Russian research institute of farm animal genetics and breeding - branch of the L.K. Ernst Federal science center for animal husbandry
Russian Federation


References

1. Романенко Л. В. Оптимизация питания коров с высокой продуктивностью / Л. В. Романенко // Materials of the X International scientific and practical conference «Scientific horizons». - 2014. - Volume 9. - р. 71-73.

2. Романенко Л. В. Стратегия кормления молочных коров и экология / Л. В. Романенко, В. И. Волгин, З. Л. Федорова // Материалы Международной конференции «Снижение отрицательного воздействия на окружающую среду химически активного азота при производстве сельскохозяйственной продукции». Санкт-Петербург, 2009. - С. 29-30.

3. Романенко Л. В. Снижение эмиссии аммиака с помощью стратегий кормления / Л. В. Романенко, В. И. Волгин, З. Л. Федорова // Успехи современного естествознания. - 2011. - № 5. - С. 157-158 (121-122).

4. Романенко Л. В. Мониторинг систем кормления высокопродуктивных коров в молочных хозяйствах Ленинградской области / Л. В. Романенко, В. И. Волгин, З. Л. Федорова // Материалы Международного семинара «Снижение выбросов аммиака в регионах ЕЭК OOН и ВЕКЦА». - 2014. - С.393-398.

5. Пак В. Б., Богорадова Л. Н., Гинцель Л. Н. и др. Научно-обоснованная система рационального использования коров для производства молока на основе корректировки потребности в питательных веществах по метаболитам крови. - Вологда: Молочное, 1999. - 48, [14] с.

6. Владимиров В. Л., Самохин В. Т., Науменко П. А., Кирилов М. П. и др.) Система биохимической оценки полноценности питания и состояния здоровья молочных коров. - Дубровицы, 2006. - 323 с.

7. Майкл Ф. Хатченс Коровы всегда правы. / Майкл Ф. Хатченс // Материалы Международной конференции «Молочные реки». - 2005. - С. 142.

8. Григорьев Н. Г., Волков Н. П., Воробьев Е. С. и др. Биологическая полноценность кормов. М: Агропромиздат, 1989. - 287с.

9. Дурст Л., Виттман М. Кормление основных видов сельскохозяйственных животных. - Винница: Нова Книга, 2003. - 385 с.

10. Менькин В. К. А-витаминная обеспеченность коров при различном уровне нитратов в рационе / В. К. Менькин, М. А. Бурякова, Н. П. Буряков // Новое в кормлении высокопродуктивных животных. - М. Агропромиздат, 1989. - С. 41-51.


Review

For citations:


Romanenko L.V., Volgin V.I., Fedorova Z.L., Korochkina E.A. BUN of blood and the urea of milk in cows with milk production over 9500 kg of milk. Genetics and breeding of animals. 2017;(4):12-20. (In Russ.)

Views: 429


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2410-2733 (Print)