Preview

Genetics and breeding of animals

Advanced search

Perfection of technological methods of preservation and growing of calves of the dairy period in the conditions of regions of the Arctic

Abstract

In recent years, practiced new energy-saving technological methods of growing calves, the most satisfying physiological needs and hygienic reasonable temperature for calves from 4 - to 180-day age in the winter. The method of cultivation is that of newborn calves until 15 days of age kept in heated rooms in individual cages, with 15 - to 120-day - calf groups of 20 animals and 4-month age groups 40-50 goals on technology of free - range content. Calves with this technology of keeping and feeding rarely get sick, weight gain per day in the first 2 months of cultivation is 750-850 g.

About the Author

A. .. Kashin
«Krasnoyarsk State Agrarian University»
Russian Federation


References

1. Кашин А. С. Колибактериоз телят в современных экологических условиях Сибири (особенности эпизоотологии, клинического проявления, патогенез, диагностика, меры профилактики и борьбы): метод. рекомендации / РАСХН, Сиб. отд-ние, ВНИИПО, ИЭВСиДВ. - Барнаул: АзБука, 2003. - 79 с.

2. Штейман С. И. Выращивание телят в неотапливаемых помещениях. - Кострома: Костромское обл. гос. изд-во, 1951. - 32 с.

3. Петляковский В. А. Эпизоотологическое, иммунологическое и экономическое обоснование эффективности разных методов выращивания телят: Автореф. дисс. канд. вет. наук. - Новосибирск, 2002. - 25 с.

4. Кашин А. С. Антропогенно-экологические органопатологии молодняка животных. Профилактика и терапия / Минсельхоз России, СО РАСХН, ВНИИПО. - Барнаул, 2002. - 250 с.

5. Погребняк М. П. Система получения и выращивания здоровых телят: Рекомендации / М. П. Погребняк, Ю. В. Головизнин, В. Г. Ощепков. - Омск, Изд-во ОмГАУ, 1997. - 60 с.


Review

For citations:


Kashin A... Perfection of technological methods of preservation and growing of calves of the dairy period in the conditions of regions of the Arctic. Genetics and breeding of animals. 2017;(1):63-66. (In Russ.)

Views: 242


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2410-2733 (Print)